En svag erektion är inte impotens än, men dess harbinger. Ett av dess symtom är att penisen fortsätter att vara långsam och förmågan att utföra samlag går förlorad. I det här fallet kan orsakerna vara två egenskaper - på grundval av fysiologiska störningar och psykiska avvikelser. I vilket fall som helst är en svag erektion för någon en anledning till oro när det är nödvändigt att konsultera en specialist för att bestämma orsaken till obehag och eliminera det i tid.

Ett normalt sexliv är inte bara ett löftet om människors hälsa utan också en garanti för familjens välbefinnande och förtroende för sin egen manliga lönsamhet. Enligt medicinsk statistik lider ungefär 40% av den manliga befolkningen i varierande grad av erektion, och denna avvikelse från normen blir bara yngre varje år. Mänens reaktion på detta fenomen kan vara den mest oförutsägbara, så efter erektionsproblem som uppträder i en månad eller två bör du konsultera en läkare och under inga omständigheter självmedicinera. För att förtydliga bilden, låt oss försöka bestämma de viktigaste symptomen, orsakerna och metoderna för att behandla svaga erektioner.

Köpa Erektionstabletter i Sverige

De främsta orsakerna till svag erektion

En svag erektion, som alla andra sjukdomar i kroppen, har vissa orsaker - rent externt och rent internt - fysiologiskt eller psykiskt. Låt oss dö på de vanligaste och karakteristiska.

Orsakar externa egenskaper

 1. Deformation och anomalier av penisens struktur, i synnerhet dess krökning. De kan vara antingen medfödda eller förvärvade. Hur man eliminerar denna sjukdom kommer att leda till en specialist.
 2. Överdvikt som orsakas av metaboliska störningar, endokrina störningar, liksom förekomst av dåliga vanor. Det finns förvärv av externa tecken: figurerna av de kvinnliga typövergripande höfterna och förstorade bröstkörtlar, fettavlagringar i buken, svullnad och flabbarhet i huden, brist på hår i ljummen och armhålorna.
 3. Traumatiska skador på ryggrad, hjärna och könsorgan. Ryggmärgspatologier orsakade av sjukdomar som osteokondros, bråck, myosit.

Orsaker till intrafysiologiska egenskaper

 1. Störningar i det endokrina systemet, komplicerat av diabetes och erektil dysfunktion. Hormonal obalans.
 2. Kardiovaskulär sjukdom, förvärrad av brott mot utflödet av venöst blod, ateroskleros och kolestit.
 3. Sjukdomar i det genitourära systemet, komplicerat av prostatakörteln, infektiösa och venerala sjukdomar.
 4. Sjukdomar i inre organ, inklusive kroniska sjukdomar i lever, njurar och mag-tarmkanalen.

Orsaker till psykologiska egenskaper, inklusive de som är associerade med centrala nervsystemet

 1. Stress och strid på grundval av familjeproblem, emotionell överbelastning, komplex och rädsla för att vänta på misslyckande på sexuella grunder.
 2. Patologier i nervsystemet, inklusive såsom Parkinsons sjukdom, epilepsi, multipel skleros.

Orsaker till medicinska och narkotiska egenskaper

 1. Överdriven användning av antidepressiva medel och antispasmodika, diuretikum och antihypertensiva läkemedel som minskar testosteronnivåerna och försvagar erektioner.
 2. Det ständiga behovet av psykotropa ämnen, det så kallade läkemedelsberoende, som i sin tur drabbar urinvägarna och hämmar erektilfunktionen.

Ofta finns det en kombination av flera anledningar, både fysiologiska och psykologiska egenskaper. I detta fall är det nödvändigt att bestämma grundorsaken, som var början på en försämring av erektion. Ibland kan den vanliga nervfördelningen orsaka hormonavbrott och leda till störningar i det endokrina systemet, vilket i sin tur påverkar minskningen av styrka och erektion.

Det finns fler prosaiska alternativ när orsaken till en försvagad erektion ligger på ytan. Så bristen på upphetsning hos en man kan orsakas av hennes otraktiva förmåga. I detta fall har rent subjektiv uppfattning inget att göra med fysiska eller psykiska avvikelser.

Symtom på dålig erektion

Erektil dysfunktion, om inte att stoppa sin utveckling, kan i slutändan leda till impotens, och därför till oförmågan att leda ett helt sexliv. Därför är det viktigt att i tid identifiera en svag erektion, som diagnostiseras främst av antalet misslyckanden under samlag. I det fall då en av de fyra sexuella handlingarna inte har fullbordad färdighet kan vi tala om en svag erektion. Vilka andra symptom kan bestämma erektilproblem? Bland de viktigaste funktionerna är följande:

 • penisen förlorar sin hårdhet och förblir trög under hela samlaget
 • Dick hällde blod men inte värt det
 • med förekomsten av spänning och sexuell lust finns ingen erektion under samlag eller penis förlorar sin hårdhet omedelbart efter flera friktioner

Alla dessa symtom är uttalade fysiologiska. Som motstånd mot dem är det möjligt att citera det faktum att penis bör upprätthålla sitt slagsmål under hela sexuell handling under normal erektion.  

Förutom de synliga symptomen kan det finnas sekundära symptom som inte är så uppenbara. De relaterar till den psykologiska attityd som partnern har samlag till. Bland de uppenbara tecknen kan vara:

 • förlust av intresse för en kvinna som sexuellt föremål och kön som sådan
 • brist på ofrivillig erektion på morgonen
 • förlust av erektion under förspel
 • försvagning av sexuell lust och erektion under samlag

Förutom de symptom som är direkt förknippade med manifestationen av en svag erektion kan det finnas så kallade  provokerande symptom som är karakteristiska för ett visst tillstånd eller sjukdom, vilket kan leda till en försämring av erektilfunktionen. I det här fallet bör du vara uppmärksam på följande fenomen:

 • Allmän fysisk utmattning,  till följd av otillräcklig näring och tungt fysiskt arbete, samt upprätthålla för intensivt sexuellt liv, där kroppen inte har tid att återhämta sig
 • mellanvaskulära sjukdomar,  där kroppens uthållighet minskar, blodtillförseln till bäckenorganen, inklusive könsorganen
 • sköldkörtel- och hypofyssjukdomar som  medför hormonell obalans, ett fall i testosteronnivåerna och en minskning av sexuell funktion
 • godartade och maligna former av hypofysen,  som är ansvariga för produktionen av manliga hormoner
 • dysfunktion i ryggmärgen, som  härrör från skador, osteokondros, bråck, myosit, där blodcirkulationen i bäckensorganen är nedsatt
 • sjukdomar i det urogenitala systemet  där inflammatoriska processer påverkar organ som njurar och blåsor, prostatakörtel och urinrör och leder till muskelsjukdom och sexuell svaghet
 • hjärnblödningar i huvudskador  där kommunikation med nervändar som är ansvariga för libido och erektion bryts

Samtidigt är en svag erektion typisk för sådana vanliga sjukdomar som diabetes mellitus, cholecystit, epilepsi. Det kan också dyka upp på grund av förkylningar och infektionssjukdomar och dyka upp som en komplikation.

Svag erektion kan också utlösas genom att ta sexuella destabiliserande läkemedel, såsom antiepileptiska och hormonella läkemedel, antipsykotika och anabola läkemedel. En negativ reaktion av kroppen på dessa läkemedel och kommer att fungera som ett symptom på upptäckt av en oönskade effekt i form av en försvagad erektion.

Behandlingsmetoder

När ska jag vända mig till behandling för svaga erektioner? Först av allt, med regelbundna manifestationer av sexuell impotens - om en medlem inte gick upp i ett fall av tre, om erektionen försvann under en av de tre sexuella handlingarna.

I en sådan situation är det omöjligt att utan diagnos, som börjar med det första besöket till läkaren, när han lyssnar på patienten och försöker fastställa arten av orsaken till försvagningen av erektionen. I det här fallet kommer sjukdomen att avgöra inte bara undersökningen av könsorganets fysiska tillstånd utan också ett antal förfaranden som samma androlog och urolog kommer att behöva för att klargöra diagnosen, nämligen:

 • hormonprov
 • urinrörsutslag för könsinfektioner
 • ultraljudsundersökning av bäckenorganen
 • anal undersökning av prostatakörteln och innervation av penis
 • beräknad tomografi av njurarna och urinblåsan
 • cavernosografi av penis

Uppgifterna i dessa analyser och undersökningar ska fastställa blodflödet i penisens klyfösa kroppar och styrkan av det venösa utflödet, kärlens allmänna hälsa, deras elasticitet och permeabilitet samt konduktiviteten hos neurala impulser.

Förutom metoderna för en fokuserad undersökning av organen i det urogenitala systemet, lämnas också ett antal ytterligare analyser: allmän och biokemisk analys av blod, urin och seminalvätska.  

Behandling av den bakomliggande orsaken till en försvagad erektion är vanligtvis inte tillräckligt för att behandla en enda sjukdom. Oftast föreskrivs komplex behandling, där flera parametrar normaliseras samtidigt - hormonell bakgrund och blodflöde, eliminering av inflammatoriska processer och befintliga patologier. 

Bland de vanligaste metoderna för behandling av svaga erektioner är följande:

 • Sjukgymnastikförfaranden.  De bidrar till återställandet av blodflödet i bäckenorganen, mättnad av vävnaderna med syre, återställande av muskelaktivitet. Dessa är vakuumbehandling och chockvågbehandling, massage i prostatakörteln och en uppsättning övningar på Kegelsystemet, mineralbad och mudterapi.
 • Terapeutisk träning. Ett antal speciella övningar som syftar till att stärka bäckens muskler och normalisering av blodflödet till sina organ.
 • Drogterapi. Att ta droger verkar för att öka blodflödet i penis och öka testosteronnivåerna på grund av hormonsubstituerande ämnen.
 • Användningen av kosttillskott och traditionell medicin. Deras åtgärder syftar till att öka styrkan och förbättra erektionen, samt förbättra det övergripande fysiska tillståndet och stärka immunförsvaret.
 • Psykoterapeutisk korrigering. Med hjälp av en psykolog, en sexolog och en neuropatolog, övervinns de tillstånd och störningar som orsakar erektil dysfunktion.
 • Kirurgisk ingrepp, inklusive falloprostetik,  som en radikal metod för att återställa erektion efter en ineffektiv terapeutisk behandlingskurs.  

Den vanligaste och snabbaste metoden att behandla svaga erektioner är naturligtvis medicinering. Det kommer att bidra till att hantera inflammatoriska processer och cirkulationsproblem, öka graden av manligt hormon och stimulera erektion. Bland de mest effektiva verktygen är:

 • Hämmare,  Viagra, Cialis, Levitra tabletter, Kamagra, som ger blodmättnad av penis, har en stimulerande och terapeutisk effekt.
 • Injektioner av testosteron, vars  syfte är att återställa och stärka erektion, förlängning av samlag. Injektioner av papaverin,  som görs direkt i penisens klyfösa kropp, och som stimulerar arbetet med sina nervändar och förbättrar erektion.
 • Antiinflammatoriska ljus,  används för att lindra inflammation i prostata och testiklar. Den terapeutiska effekten beror på prostaglandin E1, vilket blockerar symptomen på erektil dysfunktion.
 • Intrakavertiska injektioner som  sätts in direkt i penisens kropp och på kortast tid korrigerar den allvarligaste erektil dysfunktionen.

Inte mindre effektiva för att återställa erektioner är  tinkturer och avkok på medicinalväxter och örter  (ginseng, citrongräs, myrhäst, Johannesjurt, nässla, etc.), som inte har någon omedelbar effekt, men med regelbunden behandling av örtmedicin har en långvarig effekt.

Massage i prostatakörteln  är en annan metod för att stimulera venöst utflöde i könsorganet. Denna behandlingsmetod bidrar till att undvika stagnation i bäckenområdet.

Vakuumbehandling , som utförs med hjälp av en speciell enhet i form av pumpar. Dess åtgärd syftar till att öka blodflödet till penis och mättnaden av dess vävnader med syre.

Psykoterapi.  Denna metod för behandling av svag erektion används för allvarlig psykogen dysfunktion. Sessioner utförs av en erfaren psykolog eller sexolog som identifierar orsakerna till en mans rädsla för sin egen sexuella inkonsekvens och eliminerar dem i tid. Uppgiften av specialister är att ta patienten ur ett stressigt tillstånd, för att ge honom sinnesro och självförtroende.

Sjukgymnastik.  Det handlar om ett komplex av fysiska övningar, som syftar till att stärka bekkenbottens muskler. Samtidigt förbättras blodtillförseln till de inre organen i det lilla bäckenet.

Med alla de olika metoderna för behandling av svaga erektioner reduceras läkares rekommendationer till användningen av komplex behandling, vilket kombinerar flera komplementära metoder. Till exempel, i fallet med diabetes, är det nödvändigt att eliminera grundorsaken, behandla sjukdomen i sig och tillsammans med den genomföra hälsoprocedurer för att förbättra erektionen.

Varför har män erektionsproblem?

Det är ett misstag att anta att problemen med svag erektion är uteslutande kopplade till åldersrelaterade förändringar och fysiska sjukdomar. Ofta är erektil dysfunktion under samlag orsakad av medfödda anatomiska särdrag, hormonella och psyko-emotionella störningar, sjukdomar i centrala nervsystemet, patologier i hjärt- och urinvägarna, hormonell obalans.  

Faktorer som kan orsaka erektil misslyckande ännu mer. Därför, som orsakerna bör betraktas som de vanligaste sjukdomarna, är en av komplikationerna därigenom ett brott mot erektilfunktionen. Bland de svaga erektionernas sviktare:

 • hjärtsjukdomar och kärlsjukdomar, inklusive ateroskleros
 • hormonella störningar, förvärras av ett fall i testosteron och diabetes
 • skador och neoplasmer i hjärnan och ryggmärgen
 • njursvikt och prostatit
 • bronkial astma
 • sköldkörtelsjukdomar

Bland de psykologiska faktorer som leder till en minskning av erektila egenskaper kan följande noteras:

 • emotionell överbelastning och stress som beror på brist på sömn och kronisk nervös trötthet
 • depression, på grund av vilket deras eget självförtroende minskar och en känsla av likgiltighet är född
 • syndromet att vänta på misslyckande, på grund av vilket det finns rädsla för att finna sin sexuella insolvens vid tiden för intim intimitet och upprepningen av det katastrofala scenariot

I vilket fall som helst, känner orsaken till hans svaghet när det gäller erektion, finns det all chans att eliminera det. Det är viktigt att välja det mest korrekta och effektiva sättet.

Neurologiska orsaker

De neurologiska orsakerna till svag erektion kan vara både ärftlig genetisk ursprung och resultatet av skador. Med nederlaget i centrala nervsystemet och perifera nervändar finns ett gap i sambandet mellan de pulser som hjärnan skickar och penisens klyfösa kroppar. Som ett resultat är en erektion dåligt definierad eller uppstår inte alls.

Psykologiska orsaker till erektil dysfunktion kan också vara neurologiska i naturen. Om du hittar något kan du behöva hjälp av inte bara en psykolog utan också en neuropatolog. Hans uppgift är att bestämma orsaken och "brytpunkten", för vilken impulsen inte når sitt mål. Orsakerna kan vara ryggradssjukdomar - osteokondros, bråck, myosit eller nervsystemet, inklusive CNS-infektioner, degenerativa sjukdomar (Parkinsons sjukdom), epilepsi, multipel skleros.   

Erektil dysfunktion i den neurologiska ordningen kan orsakas av processer i hjärnan som misslyckas på grund av skador, hematomer, olika typer av tumörer och kan utvecklas med otillräcklig blodtillförsel till hjärnkärlen, där dyscirculatory encephalopathy uppträder.

Med nederlaget i ryggmärgs sexuella centra uppträder den så kallade ryggmargens impotens. Om vi jämför sannolikheten för erektil dysfunktion på grund av störningar och sjukdomar i hjärnan och ryggmärgen, då med ryggmärgsskada uppstår erektil dysfunktion mycket oftare.   

I vilket fall som helst kan förbättringen av erektilfunktionen uppträda endast med eliminering av det underliggande sjukdomsneuropatiska ursprunget.